Főoldal

Aktuális hírek


(2012.04.02.)

"Nem tudom, régen voltam-e ember, ki álmában lepke volt, vagy most vagyok-e lepke, ki azt álmodja, ember."  (Csuang-Ce, i.e.III-IV.sz.)(2012.04.02.)

Az itt látható képek az elmúlt évek munkáiból adnak ízelítõt - a teljesség igénye nélkül, - melyek közül néhány még megvásárolható.

Megrendelésre is készítek természeti témájú festményeket, valamint fotó alapján gyermek és felnõtt portrékat - akvarell és akril technikával egyaránt (a megrendelõ kívánsága szerint).

Elérhetõségeim:

e-mail: gyenesemese@upcmail.hu, info@e-poster.hu,

postai cím: Cs. Gyenes Emese, 3231, Gyöngyössolymos, Szabadság út 180.,

lakás tel.: +36/37/787-314; mobil tel.: +36/30/559-8239.

Bemutatkozás

Önéletrajz

"A boldogság egy pillangó. Ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül, ..de, ha csendesen leülünk, az is lehet, hogy leszáll reánk." (Nathaniel Hawthrone)

1974. március 24-én Gyöngyösön születtem.

Iskoláim:

2010-2011. EKF- BTK Vizuális és környezetkultúra tanár mester szak, Eger.
1993-1997. Eszterházy Károly Tanárképzõ Fõiskola rajz- vizuális kommunikáció szak, Eger.
1992-1993. Ruhaipari Technikum, Gyöngyös.        
1988-1992. Ruhaipari Szakközépiskola, Gyöngyös.
1990-1991. Divattervezõi Szabadiskola, Budapest.

Munkáim:

A mûszaki irányú középiskolai tanulmányaim mellett egyre inkább a képzõmûvészet kezdett el érdekelni, - s mivel kicsi korom óta mindig is szerettem rajzolni, leginkább a grafika és a festészet felé irányult figyelmem.

1993-ban Egerben az Eszterházy Károly Tanárképzõ Fõiskola éppen akkor induló új, rajz- vizuális kommunikáció szakán kezdtem el mûvészeti tanulmányaimat Nagy B. István (Munkácsy - díjas festõmûvész) tanítványaként. E tanulmányi idõ óriási segítséget adott a mûvészi szabadság lehetõségével az egyéni út kereséséhez. Ekkor kezdtem el foglalkozni az akril festészettel, tûzzománcozással és viaszbatik textilezéssel. Egyedi képi világával tanárom, Földi Péter (Munkácsy - díjas festõmûvész) munkái hatottak rám leginkább.  
 
Két évig általános iskolában rajzot, mozgóképkultúrát és médiaismeretet tanítottam, valamint tûzzománc mûhelyt vezettem.

1999-tõl folyamatosan könyveket illusztrálok. Mindeddig 30 könyv jelent meg akril, akvarell és grafit képeimmel, mely könyvek legtöbbje gyermekeknek szól.

Mindig is nagy hatással volt rám a természet, azon belül lakóhelyem, a Mátra szépsége. A családomban több megszállott vadász is van, s 2005-ben én magam is vadász lettem.
2005. januárjától 4 éven át a Magyar Vadászlap Gyermekrovatát vezettem, ahol írásaim és illusztrációim célja, hogy a természet titkainak megismerése mellett a jövõ vadásznemzedéke megtanulja annak tiszteletét és szeretetét is.

Akril és akvarell festményeimet, valamint pasztell képeimet és grafikáimat egy egységes dekorativitás jellemzi. Munkáimmal a természet mulandó pillanatainak harmonikus békéjét, nyugalmát szeretném rögzíteni.

Legutóbbi akril festményeim és tûzzománcaim központi témája a törékeny létû pillangók, melyek lélekszárnyként rebbennek képrõl-képre.

Textilmunkáimon (viaszbatik függönyeimen, párnáimon, falvédõimen) és a tûzzománcaimon a természeti formák leegyszerûsödve jelennek meg.

Munkáim során a kreatív önkifejezés, alkotás öröme mellett a mesekönyveimet lapozgató gyerekek elismerése ösztönöz. Mesekönyv illusztrációim állandó és elsõ számú kritikusa a két kisfiam: Zsombor és Zétény.


Megrendelésre is készítek természeti témájú festményeket, valamint fotó alapján gyermek és felnõtt portrékat – akvarell és akril technikával egyaránt (a megrendelõ kívánsága szerint).
Az itt látható képek az elmúlt évek munkáiból adnak ízelítõt - a teljesség igénye nélkül, - melyek közül néhány még megvásárolható.

Elérhetõségek:

Web: www.e-poster.hu

E-mail: gyenesemese@upcmail.hu ,  info@e-poster.hu

Postai cím: Cs. Gyenes Emese, 3231, Gyöngyössolymos, Szabadság út 180.

Lakás tel.: +36/37/787-314,

Mobil tel.: +36/30/559-8239